Stoffen Bank Reinigen Zorgt Voor Een Mooie & Fris Ruikende Bank!

MeubelreinigingBankstel laten reinigen zorgt ervoor dat de blokvanger in uw kamer er weer mooi uitziet en fris ruikt!

U heeft al jaren dezelfde bank. Deze is echter nog prima, om lekker op te zitten. Wel gaat de bank een beetje ruiken en een aantal vlekken kunnen niet meer worden verwijderd met een simpel sopje. Dan wordt het echt tijd om op zoek te gaan naar een professioneel bedrijf die uw stoffen bank kan reinigen. Meubelstof wordt in de loop der jaren smoezelig. Dat is geen wonder. Op een bank wordt gezeten, gegeten, gespeeld en soms gebruikt de hond deze als slaapplaats. Gaande weg zal de stof gaan ruiken en de kleur vervagen. Tijd voor een diepe, grondige reinigingsbeurt!

Thuis laten reinigen

Voordat er tot het reinigen van uw kostbare meubel wordt overgegaan zal gekeken worden uit welke stof de bank bestaat. Elk materiaal vraagt weer een andere behandeling. De bekleding van een bank kan bestaan uit katoen, velours of is synthetisch. Hardnekkige vlekken worden voordat de bank diep en grondig wordt gereinigd voorbehandeld. Wanneer de bank gereinigd is kan er een beschermlaag worden aangebracht die er voor zorgt dat de stof niet zo snel weer vervuild raakt. Deze vuil afstotende laag gaat een lange periode mee.

Werk voor de vakman

Het reinigen van een stoffen bank vraagt nogal wat deskundigheid. Reiniging, ontgeuren en impregnatie zorgen er voor dat het meubelstuk er weer aantrekkelijk en fris uitziet. Schoon en zonder vlekken zal de bank en/of stoelen weer als nieuw ogen. Het is fijn dat de meubelreiniger bij u thuis komt om de meubels schoon te maken. Géén gesleep met zware banken en stoelen maar gewoon thuis in de woonkamer. Wel zal een parketvloer of vloerbedekking moeten worden afgedekt. Meubelreiniging kan ook plaats vinden op kantoren en in bedrijven.

Beschermlaag aanbrengen

Wanneer u een nieuw stoffen meubel koopt is deze in de fabriek voorzien van een beschermlaag. Deze laag verdwijnt echter in de loop der tijd. Om de levensduur van uw dure meubel te verlengen is het verstandig om nà de reiniging een beschermlaag aan te laten brengen. De kleur blijft zo behouden en vlekken dringen niet direct diep in de stof. Ook nieuw gekochte meubels die niet voorzien zijn van een beschermlaag kunnen behandeld worden.

Oorzaken verkleuringen

Een bankstel verliest na een aantal jaren zijn frisse uitstraling door bijvoorbeeld direct zonlicht. De kleuren vervagen. Heeft u of uw familieleden een nieuwe spijkerbroek aangeschaft? Zorg dan dat ze niet met de nieuwe broek op uw lichtgekleurd meubel gaan zitten. Spijkerbroeken kunnen vervelend afgeven. Gemorste wijn en etenswaren kunnen hardnekkige vlekken veroorzaken. Direct deppen en schoonmaken kan al veel leed voorkomen. Inkt van kranten en tijdschriften kan aan uw handen komen. Vooral bij een lichtgekleurde, stoffen bank kan deze inkt weer op de armleuningen terechtkomen. Ga nooit met werkkleding op de bank zitten. Uw bank kan er wanneer u dit dagelijks doet erg smoezelig van worden.

Met deze tips en een regelmatige diepe reiniging van uw meubels zult u jarenlang plezier ondervinden van bank en stoelen.