Tegels of plavuizen, wat kunt u beter kiezen?

Plavuizen-woonkamer

Tegels of plavuizen, het lijkt misschien wel alsof het over twee verschillende dingen gaat, maar dat is niet zo. Voor beiden geldt dat het keramische producten zijn op basis van klei. Over het algemeen zijn plavuizen wat dikker dan tegels, ze zijn bedoeld om als vloer te leggen, en niet om aan de muur te bevestigen.

PlavuizenHet verschil tussen de verschillende soorten plavuizen zit hem vooral in de uitstraling. Plavuizen hebben vaak een wat rustiek uiterlijk. Naast geglazuurde plavuizen zijn er ook ongeglazuurde plavuizen. Ook zijn er tegenwoordig imitaties van natuursteen en gepolijste plavuizen op de markt. Plavuizen hebben een aantal voordelen, ze bieden een breed scala qua kleuren, kleurcombinaties en groottes, zijn gemakkelijk te reinigen, duurzaam en geschikt voor gebruik met vloerverwarming. Wanneer ze geglazuurd zijn dan zijn ze bestand tegen zuren, en kras- en vlekbestendig, en daardoor onderhoudsarm.

Enkele nadelen van een plavuizen vloer zijn dat wanneer je een beschadiging hebt op de plavuis, dat je dat dan heel goed kunt zien, omdat de kleur onder de glazuurlaag van keramiek is, terra kleurig. Daarnaast is het een koude vloer, indien u er geen vloerverwarming bij toepast. Ook kunnen ze erg glad zijn, maar er zijn ook uitvoeringen die slipbestendig zijn, dat is vooral belangrijk in de natte ruimtes van uw huis.